Elastyczność
Cechuje nas elastyczność i pełne dostosowanie do potrzeb klienta.
Cechuje nas elastyczność i pełne dostosowanie do potrzeb klienta.
ROZEZNANIE CENOWE RYNKU DOTYCZĄCE ZAPEWNIENIA CATERINGU PODCZAS SZKOLEŃ ORAZ WYNAJMU SAL SZKOLENIOWYCH
Dotyczy Projektu: „Rozwój kwalifikacji zawodowych kadr przedsiębiorstw z branży leśnej w woj. łódzkim” nr POKL.08.01.01-10-134/14 współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Priorytet VIII Regionalne kadry gospodarki
Działanie 8.1 Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie
Poddziałanie 8.1.1 Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw
Professional Gracjan Grela
45-124 Opole
Biuro Projektu:
Mszczonowska 33/35 lok. 208
96-100 Skierniewice
Postępowanie prowadzone jest z zachowaniem zasad obowiązujących przy regule rozeznania rynku zapisanej w Programie Operacyjnym Kapitał Ludzki.
Niniejsza oferta nie stanowi oferty w myśl art. 66 Kodeksu Cywilnego, jak również nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy Prawo zamówień publicznych.
Informujemy, iż niniejsze zapytanie stanowi część z zapytań ogłaszanych przez Zamawiającego
w ramach Projektu.
3.1 W związku z realizacją przez Professional Gracjan Grela projektu „Rozwój kwalifikacji zawodowych kadr przedsiębiorstw z branży leśnej w woj. łódzkim” planujemy zapewnienie serwisu kawowego oraz wyżywienia podczas szkoleń „Operator leśnych urządzeń samozaładowczych Forwarder z uprawnieniami UDT”, dlatego zwracamy się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej dotyczącej realizacji usługi cateringu podczas organizowanych szkoleń zgodnie z poniższą specyfikacją:
3.1.1 usługa cateringu realizowana będzie na terenie woj. łódzkiego w miejscu
i w czasie wskazanym przez Zamawiającego;
3.1.2 świadczenie polegające na zapewnieniu usługi cateringu realizowane będzie w okresie 01.11.2014r.- 30.04.2015r., w weekendy (piątek – sobota – niedziela) poza tzw. „okresami świątecznymi” lub inaczej w zależności od możliwości organizacyjno-technicznych firm objętych wsparciem;
3.1.3 łącznie zaplanowano dostarczenie 120 zestawów żywieniowych (10 osób x 6 dni szkoleniowych x 2 edycje);
3.1.4 jednorazowa usługa cateringu dotyczy zapewnienia całodziennego wyżywienia dla grupy szkoleniowej liczącej ok. 10 osób (+/- 2 osoby);
3.1.5 przez całodzienne wyżywienie dla 1 osoby należy rozumieć 1 zestaw składający się z obiadu oraz serwisu kawowego;
3.1.6 wymagania dotyczące przygotowania każdego zestawu wyżywieniowego:
– 2 termosy z kawą i 2 termosy z herbatą (ok. 4 szklanek napojów na osobę),
– wodę mineralną lub napój lub sok (ok. 6l),
– ciastka (ok. 300 gram na osobę),
– kubki/filiżanki/szklanki,
– mieszadełka/łyżeczki,
– talerzyki,
– serwetki.
3.2 W związku z realizacją przez Professional Gracjan Grela projektu „Rozwój kwalifikacji zawodowych kadr przedsiębiorstw z branży leśnej w woj. łódzkim” planujemy zapewnienie serwisu kawowego oraz wyżywienia podczas szkoleń „Kurs brakarski”, dlatego zwracamy się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej dotyczącej realizacji usługi cateringu podczas organizowanych szkoleń zgodnie z poniższą specyfikacją:
3.2.1 usługa cateringu realizowana będzie na terenie woj. łódzkiego w miejscu
i w czasie wskazanym przez Zamawiającego;
3.2.2 świadczenie polegające na zapewnieniu usługi cateringu realizowane będzie w okresie 01.11.2014r.- 30.04.2015r., w weekendy (piątek – sobota – niedziela) poza tzw. „okresami świątecznymi” lub inaczej w zależności od możliwości organizacyjno-technicznych firm objętych wsparciem;
3.2.3 łącznie zaplanowano dostarczenie 120 zestawów żywieniowych (10 osób x 6 dni szkoleniowych x 2 edycje);
3.2.4 jednorazowa usługa cateringu dotyczy zapewnienia całodziennego wyżywienia dla grupy szkoleniowej liczącej ok. 10 osób (+/- 2 osoby);
3.2.5 przez całodzienne wyżywienie dla 1 osoby należy rozumieć 1 zestaw składający się z obiadu oraz serwisu kawowego;
3.2.6 wymagania dotyczące przygotowania każdego zestawu wyżywieniowego:
– 2 termosy z kawą i 2 termosy z herbatą (ok. 4 szklanek napojów na osobę),
– wodę mineralną lub napój lub sok (ok. 6l),
– ciastka (ok. 300 gram na osobę),
– kubki/filiżanki/szklanki,
– mieszadełka/łyżeczki,
– talerzyki,
– serwetki.
3.3 W związku z realizacją przez Professional Gracjan Grela projektu „Rozwój kwalifikacji zawodowych kadr przedsiębiorstw z branży leśnej w woj. łódzkim” planujemy zapewnienie serwisu kawowego oraz wyżywienia podczas szkoleń „Operator zaawansowanych kos i pił spalinowych”, dlatego zwracamy się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej dotyczącej realizacji usługi cateringu podczas organizowanych szkoleń zgodnie z poniższą specyfikacją:
3.3.1 usługa cateringu realizowana będzie na terenie woj. łódzkiego w miejscu
i w czasie wskazanym przez Zamawiającego;
3.3.2 świadczenie polegające na zapewnieniu usługi cateringu realizowane będzie w okresie 01.11.2014r.- 30.04.2015r., w weekendy (piątek – sobota – niedziela) poza tzw. „okresami świątecznymi” lub inaczej w zależności od możliwości organizacyjno-technicznych firm objętych wsparciem;
3.3.3 łącznie zaplanowano dostarczenie 150 zestawów żywieniowych (15 osób x 6 dni szkoleniowych + 10 osób x 6 dni szkoleniowych);
3.3.4 jednorazowa usługa cateringu dotyczy zapewnienia całodziennego wyżywienia dla grupy szkoleniowej liczącej ok. 15 osób (+/- 5 osoby);
3.3.5 przez całodzienne wyżywienie dla 1 osoby należy rozumieć 1 zestaw składający się z obiadu oraz serwisu kawowego;
3.3.6 wymagania dotyczące przygotowania każdego zestawu wyżywieniowego:
– 2 termosy z kawą i 2 termosy z herbatą (ok. 4 szklanek napojów na osobę),
– wodę mineralną lub napój lub sok (ok. 6l),
– ciastka (ok. 300 gram na osobę),
– kubki/filiżanki/szklanki,
– mieszadełka/łyżeczki,
– talerzyki,
– serwetki.
3.4 W związku z realizacją przez Professional Gracjan Grela projektu „Rozwój kwalifikacji zawodowych kadr przedsiębiorstw z branży leśnej w woj. łódzkim” planujemy zapewnienie serwisu kawowego oraz wyżywienia podczas szkoleń „Uprawnienia SEP E w zakresie eksploatacji w zakresie elektroenergetycznym”, dlatego zwracamy się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej dotyczącej realizacji usługi cateringu podczas organizowanych szkoleń zgodnie z poniższą specyfikacją:
3.4.1 usługa cateringu realizowana będzie na terenie woj. łódzkiego w miejscu
i w czasie wskazanym przez Zamawiającego;
3.4.2 świadczenie polegające na zapewnieniu usługi cateringu realizowane będzie w okresie 01.11.2014r.- 30.04.2015r., w weekendy (piątek – sobota – niedziela) poza tzw. „okresami świątecznymi” lub inaczej w zależności od możliwości organizacyjno-technicznych firm objętych wsparciem;
3.4.3 łącznie zaplanowano dostarczenie 80 zestawów żywieniowych (10 osób x 4 dni szkoleniowych x 2 edycje);
3.4.4 jednorazowa usługa cateringu dotyczy zapewnienia całodziennego wyżywienia dla grupy szkoleniowej liczącej ok. 10 osób (+/- 2 osoby);
3.4.5 przez całodzienne wyżywienie dla 1 osoby należy rozumieć 1 zestaw składający się z obiadu oraz serwisu kawowego;
3.4.6 wymagania dotyczące przygotowania każdego zestawu wyżywieniowego:
– 2 termosy z kawą i 2 termosy z herbatą (ok. 4 szklanek napojów na osobę),
– wodę mineralną lub napój lub sok (ok. 6l),
– ciastka (ok. 300 gram na osobę),
– kubki/filiżanki/szklanki,
– mieszadełka/łyżeczki,
– talerzyki,
– serwetki.
3.5 W związku z realizacją przez Professional Gracjan Grela projektu „Rozwój kwalifikacji zawodowych kadr przedsiębiorstw z branży leśnej w woj. łódzkim” planujemy zapewnienie serwisu kawowego oraz wyżywienia podczas szkoleń „ECDL Base”, dlatego zwracamy się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej dotyczącej realizacji usługi cateringu podczas organizowanych szkoleń zgodnie z poniższą specyfikacją:
3.5.1 usługa cateringu realizowana będzie na terenie woj. łódzkiego w miejscu
i w czasie wskazanym przez Zamawiającego;
3.5.2 świadczenie polegające na zapewnieniu usługi cateringu realizowane będzie w okresie 01.11.2014r.- 30.04.2015r., w weekendy (piątek – sobota – niedziela) poza tzw. „okresami świątecznymi” lub inaczej w zależności od możliwości organizacyjno-technicznych firm objętych wsparciem;
3.5.3 łącznie zaplanowano dostarczenie 32 zestawów żywieniowych (2 osoby x 8 dni szkoleniowych x 2 edycje);
3.5.4 jednorazowa usługa cateringu dotyczy zapewnienia całodziennego wyżywienia dla grupy szkoleniowej liczącej ok. 2 osób (+/- 1 osoba);
3.5.5 przez całodzienne wyżywienie dla 1 osoby należy rozumieć 1 zestaw składający się z obiadu oraz serwisu kawowego;
3.5.6 wymagania dotyczące przygotowania każdego zestawu wyżywieniowego:
– 1 termos z kawą i 1 termosy z herbatą (ok. 4 szklanek napojów na osobę),
– wodę mineralną lub napój lub sok (ok. 6l),
– ciastka (ok. 300 gram na osobę),
– kubki/filiżanki/szklanki,
– mieszadełka/łyżeczki,
– talerzyki,
– serwetki.
3.6 Wykonawca jest zobowiązany do realizacji usługi cateringu podczas szkoleń na terenie obiektu/ ośrodka szkoleniowego, w którym odbywać się będą zajęcia teoretyczne.
3.7 Warunki dotyczące realizacji zamówienia:
Zamawiający zastrzega sobie możliwość bezpłatnej zmiany zamówienia w przypadku zmiany liczebności grupy szkoleniowej lub bezpłatne odwołanie całego zamówienia
w terminie do 2 dni przed zaplanowanym terminem realizacji szkolenia.
3.8 W związku z realizacją przez Professional Gracjan Grela projektu „Rozwój kwalifikacji zawodowych kadr przedsiębiorstw z branży leśnej w woj. łódzkim” planujemy wynajem sali szkoleniowej, dlatego zwracamy się z prośbą o przedstawienie oferty cenowej na wynajem sali przystosowanej do prowadzenia szkoleń teoretycznych zgodnie z poniższą specyfikacją:
3.8.1 sala szkoleniowa musi być zlokalizowana na terenie woj. łódzkiego;
3.8.2 świadczenie polegające na zapewnieniu usługi cateringu realizowane będzie w okresie 01.11.2014r.- 30.04.2015r., w weekendy (piątek – sobota – niedziela) poza tzw. „okresami świątecznymi” lub inaczej w zależności od możliwości organizacyjno-technicznych firm objętych wsparciem;
3.8.3 łącznie zaplanowano wynajem sali na poziomie 256 godzin szkoleniowych (2 edycje x 32 godziny x 4 szkolenia tematyczne), 8 godzin dziennie (dostępność sali obejmuje 8 godzin szkoleniowych oraz przerwy, czynności przygotowawcze, egzamin);
3.8.4 sala musi być przystosowana do przeprowadzenia szkoleń teoretycznych dla grupy szkoleniowej liczącej ok. 15 osób (+/- 2 osoby);
3.8.5 sala powinna być zamykana, nieprzechodnia, oddalona od źródeł hałasu, z dostępem do toalety,
3.8.6 wymagane wyposażenie sali:
3.9 Wykonawca jest zobowiązany na czas trwania szkoleń do oznakowania sali szkoleniowej przekazanymi przez Zamawiającego materiałami o wizualizacji zgodnej z wymogami Projektu.
3.10 Warunki dotyczące realizacji zamówienia:
Zamawiający zastrzega sobie możliwość bezpłatnej zmiany rezerwacji w przypadku zmiany liczebności grupy szkoleniowej lub bezpłatne odwołanie całego zamówienia
w terminie do 2 dni przed zaplanowanym terminem realizacji szkolenia.
3.11 Zamawiający dopuszcza możliwość składania osobnych ofert na każdą z pięciu wyodrębnionych części.
Zamawiający dopuszcza możliwość składania odpowiedzi na analizę rynku bezpośrednio przez obiekty hotelowe, restauracje, firmy cateringowe lub pośredników/agentów, gwarantujących zapewnienie usługi na terenie woj. łódzkiego zgodnie z warunkami opisanymi w pkt. 3.
Termin wykonania zadania objętego rozeznaniem: od 01.11.2014r. – 30.04.2015r.
Oferent powinien przygotować ofertę zgodnie z wzorem Formularza cenowego załączonego do niniejszego Rozeznania.
Zapraszamy do przesyłania ofert cenowych do dnia 17.11.2014r. do godz. 16.00.
Ofertę cenową należy złożyć w formie pisemnej zgodnie ze wzorem załączonego Formularza cenowego w siedzibie firmy Professional Gracjan Grela: ul. Budowlanych 50, 45-124 Opole, osobiście, poprzez pocztę lub kuriera. Dopuszczamy również możliwość złożenia dokumentów drogą elektroniczną na adres: las@professional-group.pl lub biuro@professional-group.pl .
Do oceny zostaną dopuszczone tylko oferty spełniające wymogi zgodne z pkt. 3.
Zamawiający dokona wyboru na podstawie następujących kryteriów:
Cena ofertowa: 100%
Dodatkowych informacji udziela Jowita Stanisz, pod numerem telefonu 733 866 333 lub poprzez pocztę elektroniczną: las@professional-group.pl; biuro@professional-group.pl.
Załącznik nr 1 do rozeznania cenowego rynku dotyczącego zapewnienia cateringu podczas szkoleń oraz wynajmu sal szkoleniowych
FORMULARZ CENOWY
Pełna nazwa oferenta: |
|
NIP: |
|
Adres siedziby oferenta: |
|
Numer telefonu: |
|
*Pośrednicy/agenci – wskazanie miejsca wynajmu sali szkoleniowej
Usługa | Cena jednostkowa brutto (cena brutto zawiera VAT) |
Zapewnienie cateringu podczas szkoleń wg pkt. 3.1 rozeznania cenowego (kwota za 1 całodzienny zestaw: obiad i serwis kawowy dla 1 uczestnika) |
|
Usługa | Cena jednostkowa brutto (cena brutto zawiera VAT) |
Zapewnienie cateringu podczas szkoleń wg pkt. 3.2 rozeznania cenowego (kwota za 1 całodzienny zestaw: obiad i serwis kawowy dla 1 uczestnika) |
|
Usługa | Cena jednostkowa brutto (cena brutto zawiera VAT) |
Zapewnienie cateringu podczas szkoleń wg pkt. 3.3 rozeznania cenowego (kwota za 1 całodzienny zestaw: obiad i serwis kawowy dla 1 uczestnika) |
|
Usługa | Cena jednostkowa brutto (cena brutto zawiera VAT) |
Zapewnienie cateringu podczas szkoleń wg pkt. 3.4 rozeznania cenowego (kwota za 1 całodzienny zestaw: obiad i serwis kawowy dla 1 uczestnika) |
|
Usługa | Cena jednostkowa brutto (cena brutto zawiera VAT) |
Zapewnienie cateringu podczas szkoleń wg pkt. 3.5 rozeznania cenowego (kwota za 1 całodzienny zestaw: obiad i serwis kawowy dla 1 uczestnika) |
|
Usługa | Cena jednostkowa brutto (cena brutto zawiera VAT) |
Wynajem sali do szkoleń teoretycznych zgodnie z opisem wg pkt. 3.8 rozeznania cenowego (kwota wynajmu za 1h) |
|
Oświadczam(y), że oferowana cena zawiera wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia.
Oświadczam(y), że zapoznaliśmy się z treścią zapytania i nie wnosimy do niej zastrzeżeń.
Oświadczam(y), iż zapewnię(my) minimalne warunki opisane w pkt. 3. analizy rynkowej.
Termin związania ofertą: do dnia podpisania umowy.
…………….……………………..……………………………………
Data i podpis Oferenta lub osoby upoważnionej
do reprezentowania Oferenta